Het sprookje van de bakker en de taartjestippelaar

Ogen zo groot als macarons over een vitrine vol lekkers laten glijden en de winnaar mogen aanwijzen, een meisjesdroom die groot en klein doet glunderen.

 

Een meisjesdroom in vervulling zien gaan te midden van een meisjesdroom die al werkelijkheid geworden is: een magische locatie. Op een dag besliste dat groot geworden meisje achter de toonbank haar veilige bureau(job) achter zich te laten. Ze trok haar stoute schoenen aan en ging haar peperkoekenhart achterna: bakker worden. Bij haar oom de passie geproefd en een diploma later op zak, vond ze een piepklein houten huisje midden in het b… hartje van Lochristi. Maar dat oud en vervallen huisje stond samen met haar droom op instorten. Tot ze op een ochtend wakker werd en de vader van haar kinderen veranderd bleek in een houthakker die haar een juweeltje van een huisje verbouwde rondom haar gekoesterde droom.

 Ze kneedde, bakte en roerde haar wens leven in, de passie spatte in het rond en de houthakker was hopeloos verloren.

 

Sindsdien gaat de houthakker als taartjestippelaar door het leven: aan iedereen die hij tegenkomt vertelt hij verhalen om je vingers bij af te likken over dat lekker geurende huis vol taartjes, confituur, snoep en chocolade en wijst verdwaalde wandelaars de weg naar dat verborgen pareltje achter de fietsenstallingen en de glascontainers in het b… nou  ja, de plek waar de weg van Steen en de straat van de Pauw elkaar kruisen.

 

Wil je zelf eens binnenstappen in dit ongelofelijke sprookje? Volg de rode stippellijn tot aan Point-Rouge. Als de week ten einde loopt kan je je er laten betoveren door al dat lekkers…

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Ellen (zondag, 31 januari 2016 22:38)

    Jij bent zoooo amazing.
    Supertof dat ik jou mocht leren kennen!!!
    We'll keep in touch? Hoop ik...